Wie ben ik?

haptonome

Emmy Sarton
# masseur Breda # massage breda
# haptotherapeut Breda #haptonoom Breda

 

Masseur in Breda
Door mijn interesse in de mens ben ik op jonge leeftijd sociaal pedagogische hulpverlening gaan studeren. In 2004 ben ik hierin afgestudeerd en heb vele jaren met plezier in de hulpverlening gewerkt.
Op een gegeven moment paste dit niet meer bij mij en ben ik mij verder gaan ontwikkelen als masseur.
In eerste instantie door het volgen van enkele cursussen. Ik werd echter steeds meer geprikkeld door alles wat ik leerde, dat ik besloot om bij Zonnevlecht opleidingen een opleiding tot masseur te gaan volgen. Hier heb ik in 2012 het diploma massage specialist behaald.
Naast de opleiding die ik bij Zonnevlecht opleidingen heb afgerond, heb ik mij verder ontwikkeld bij:

- IMAS trainingen- krimpen aan de Dijssel

- touche pro Europe in Oud gastel

- internationale trainings massageschool in Chiang Mai, Thailand

Haptotherapeut in Breda
Als ambulant hulpverlener heb ik vooral met het psychische aspect van mensen gewerkt en als masseur voornamelijk met het lichamelijke. Ik wilde dit graag gaan combineren en heb in Nijmegen de 4 jarige post HBO opleiding tot haptotherapeut gevolgd. Deze opleiding heb ik gevolgd bij het Instituut voor toegepaste haptonomie (ITH) waarvan ik begin 2019 ben afgestudeerd.
Haptotherapie voelt voor mij als de perfecte combinatie van werken met het lichaam en de geest; verstand en gevoel.
Verder vind ik het erg mooi, dat ik van dichtbij mee mag maken hoe mensen door haptotherapie zelfbewuster worden en meer vanuit hun gevoel gaan leven. Want dit draagt bij aan meer stabiliteit en levensgeluk!

Kwalificaties en garanties

Als haptotherapeut ben ik  geregistreerd bij:
*beroepsvereniging Federatie Nederlandse Gezondheidszorg (NFG),  vakgroep voor Psychosociaal  Maatschappelijk Werk (VPMW) 
*koepelorganisatie Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ.)
 

  NFG logo-massage en haptonomie Breda

 

 

Mens
Naast dat ik met erg veel plezier en toewijding mijn vakken uitoefen, ben ik gek op reizen, andere mensen/culturen leren kennen, concerten bezoeken en ga ik graag de natuur in. Verder ben ik erg leergierig, zelfbewust en onbevooroordeeld.

Wat klanten over mij zeggen

Met betrekking tot mijn massages:

Fantastisch, zeer aan te bevelen. Ik had gekozen voor de ontspannende massage en na de massage was ik volledig ontspannen. Emmy combineert muziek, een fijne omgeving en haar massagetechnieken in een sessie van ontspannende massage van top tot teen. Als aanvulling, Emmy is niet alleen een zeer goede professionele masseuse, maar ook een fijn persoon. Bedankt! Achter gelaten via een Google review

Emmy straat rust uit, dat voel je gelijk als je binnenstapt! Fijne en kundige massage, waarna ik altijd ontspannen naar buiten ga. Een aanrader! Reactie geschreven via een Google review
Ik heb elke keer weer een hele fijne ervaring bij Emmy. Mijn beroep vraagt heel veel van mijn rug. Een massage bij Emmy is niet alleen heel fijn en ontspannend maar helpt me ook heel erg bij mijn rugklachten. Ze kent veel verschillende massagetechnieken waardoor we de massage kunnen aanpassen naar mijn klachten. Daarnaast is Emmy ook gewoon een heel relaxed en fijn persoon waar ik mij echt op mijn gemak voel. Het is echt een aanrader! Achtergelaten via een google review.

Met betrekking tot haptotherapie:

Emmy is een heel toegankelijke vrouw, die niet alleen luistert naar wat je zegt, maar ook tussen de regels door luistert. Met haptotherapie heeft ze mij laten zien dat ik eigenlijk veel meer voel dan ik dacht te kunnen voelen. Ze heeft me geleerd daar op te vertrouwen en handvatten mee gegeven om dit vertrouwen in de loop van de tijd uit te breiden. Reactie geschreven via een Google review

Ik kwam niet met een heel concreet vraagstuk naar Emmy toe, maar heb door de sessies wel veel meer inzicht gegeven in mijn beweegredenen en hoe ik meer naar mijn gevoel moet luisteren i.p.v. mijn verstand.
Aanrader!  Achtergelaten via een Google review

Wat ik zo fijn vind aan Emmy is dat ze de ruimte geeft aan wat nodig is. Geen moment heb ik een oordeel gevoeld en altijd had ze evenveel rust en aandacht. Tegelijk weet ze je goed 'bij de les te houden' en terug te brengen naar waar het om gaat. Elke keer ging ik weer weg met de nodig inzichten, waardoor ik direct in de praktijk aan de slag kon.

Mijn hulpvraag was leren mijn lichaam beter te ontspannen. Al vrij snel werd duidelijk dat ik me overvraagd voel, en me 'hard' maak ter zelfbescherming. Middels -ogenschijnlijk haast te makkelijke- oefeningen leerde ik me meer open te stellen en te ontvangen.

Doordat Emmy niet oordeelt en goed kan luisteren naar haar eigen intuïtie, durfde ik mijn oordelen over mezelf af en toe los te laten, en mijn gevoel serieus te nemen.  Ik voelde me gezien. Emmy heeft me geleerd mijn ruimte met anderen te delen, zonder mijn eigen ruimte daarvoor op te moeten offeren. 

Mijn psycholoog kwam met het idee om haptonomie sessies te gaan volgen. Als verlengstuk van mijn therapie.
Wat een geweldige ervaring! Emmy luisterde naar mijn verhaal en vanuit daar hebben we oefeningen gedaan. Je lijf weer gaan voelen, gaan voelen dat ik er mocht zijn. De theorie kreeg ik bij de psycholoog, bij Emmy kon ik dat koppelen aan mijn lijf en gevoel. Hoofd, hart en lijf werden weer een. Zo mooi! Ik ben haar enorm dankbaar!