Emmy Sarton
Masseur en haptotherapeut- Breda en omgeving

Masseur
Door mijn interesse in de mens ben ik op jonge leeftijd sociaal pedagogische hulpverlening gaan studeren. In 2004 ben ik hierin afgestudeerd en heb vele jaren met plezier in de hulpverlening gewerkt.
Op een gegeven moment paste dit niet meer bij mij en ben ik mij verder gaan ontwikkelen als masseur.
In eerste instantie door het volgen van enkele cursussen. Ik werd echter steeds meer geprikkeld door alles wat ik leerde, dat ik besloot om bij Zonnevlecht opleidingen een opleiding tot masseur te gaan volgen. Hier heb ik in 2012 het diploma massage specialist behaald.
Naast de opleiding die ik bij Zonnevlecht opleidingen heb afgerond, heb ik mij verder ontwikkeld bij:

- IMAS trainingen- krimpen aan de Dijssel

- touche pro Europe in Oud gastel

- internationale trainings massageschool in Chiang Mai, Thailand

Haptotherapeut
Als ambulant hulpverlener heb ik vooral met het psychische aspect van mensen gewerkt en als masseur voornamelijk met het lichamelijke. Ik wilde dit graag gaan combineren en heb in Nijmegen de 4 jarige post HBO opleiding tot haptotherapeut gevolgd. Deze opleiding heb ik gevolgd bij het Instituut voor toegepaste haptonomie (ITH) waarvan ik begin 2019 ben afgestudeerd.
Haptotherapie voelt voor mij als de perfecte combinatie van werken met het lichaam en de geest; verstand en gevoel.
Verder vind ik het erg mooi, dat ik van dichtbij mee mag maken hoe mensen door haptotherapie zelfbewuster worden en meer vanuit hun gevoel gaan leven. Want dit draagt bij aan meer stabiliteit en levensgeluk!

Omdat ik het belangrijk vind om iedereen een zorgvuldig, op hem of haar afgestemde en kwalitatief goede behandeling te geven, ben ik als haptotherapeut geregistreerd bij:
*beroepsvereniging Federatie Nederlandse Gezondheidszorg (NFG),  vakgroep voor Psychosociaal  Maatschappelijk Werk (VPMW) 
*koepelorganisatie Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ.)
 
Dit houdt in dat ik ieder jaar moet voldoen aan strenge nascholingseisen en intervisie/supervisie eisen en dat voor mij beroepsgeheim geldt.

 

Mens
Naast dat ik met erg veel plezier en toewijding mijn vakken uitoefen, ben ik gek op reizen, andere mensen/culturen leren kennen, concerten bezoeken en ga ik graag de natuur in. Verder ben ik erg leergierig, zelfbewust en onbevooroordeeld.

Wat klanten over mij zeggen

Met betrekking tot mijn massages:

•Emmy weet je als geen ander welkom te laten voelen in haar praktijk, en creëert daarbij een heerlijke rust; de optimale omgeving voor een massage. Als ervaren masseuse weet zij een krachtige, maar toch altijd ontspannende behandeling te geven die mij nieuwe energie geeft.

•Bedankt voor deze heerlijke massage. Ik heb mijn hele lijf weer gevoeld. Je manier van masseren voelt heel vertrouwd en volledig; je voelt aanwezig en betrokken.Dit gaf me de ruimte om me geheel te ontspannen.

Met betrekking tot haptotherapie:

•Wat ik zo fijn vind aan Emmy is dat ze de ruimte geeft aan wat nodig is. Geen moment heb ik een oordeel gevoeld en altijd had ze evenveel rust en aandacht. Tegelijk weet ze je goed 'bij de les te houden' en terug te brengen naar waar het om gaat. Elke keer ging ik weer weg met de nodig inzichten, waardoor ik direct in de praktijk aan de slag kon.

•Mijn hulpvraag was leren mijn lichaam beter te ontspannen. Al vrij snel werd duidelijk dat ik me overvraagd voel, en me 'hard' maak ter zelfbescherming. Middels -ogenschijnlijk haast te makkelijke- oefeningen leerde ik me meer open te stellen en te ontvangen.

•Doordat Emmy niet oordeelt en goed kan luisteren naar haar eigen intuïtie, durfde ik mijn oordelen over mezelf af en toe los te laten, en mijn gevoel serieus te nemen.  Ik voelde me gezien. Emmy heeft me geleerd mijn ruimte met anderen te delen, zonder mijn eigen ruimte daarvoor op te moeten offeren.