Mogelijkheden m.b.t. onderlinge kindermassage

Je hebt interesse om mogelijk iets te gaan doen met onderlinge kinderenmassage in de klas. Wat mooi!! Aanraken is een heel fundamenteel aspect van de mens. Voor kinderen is dat in principe ook (nog) zo. Alleen zit de Nederlandse cultuur vol overtuigingen waardoor we het afgeleerd hebben om “zomaar” aan te raken. En we bovendien steeds meer verwijdert raken van ons gevoel.

Om de positieve effecten van aanraken te waarborgen is het een voorwaarde dat er een veilige omgeving wordt gecreëerd en dat de aanraking aandachtig en respectvol is.
Graag kom ik jou ondersteunen om dit te realiseren in je klas! Daarnaast leer ik je een praktische makkelijk uit te voeren massage, zodat je hiermee zelf aan de slag kunt gaan!

Dit kan door middel van een workshop in je klas of een trainingsdag.

De workshop

In de workshop staan de kinderen centraal. Kinderen leren elkaar masseren op een aandachtige en speelse manier. Jij als docent leert tegelijkertijd de massages begeleiden, zodat je na de workshop de onderlinge kindermassages voort kunt zetten. De workshop bestaat uit 5 sessies van ongeveer 1 uur.

Voorafgaand aan deze sessie ontvang je als docent een uitgebreide persoonlijke instructie waarin het masseren in de klas wordt voorbereid. Daarnaast ontvang je een uitgebreid werkmateriaal als ondersteuning voor je eigen massagelessen. Een aantal weken na afloop van de workshop wordt er een vervolgsessie gepland tijdens jou massageles. Hierin kun je de opgedane ervaringen bespreken, vragen stellen en ontvang je feedback.

De workshop is geschikt voor alle groepen van het basisonderwijs.

De trainingsdag

Voor alle docenten die graag bewuster willen worden van hun eigen lichaam en wat ze met hun lichaamstaal (onbewust)overbrengen op klas, ben ik een trainingsdag aan het ontwikkelen.
Binnenkort meer hierover….