Gezond de zomer door!

De zon doet veel met mensen. Als de zon schijnt zitten mensen vaak beter in hun vel, heeft men meer energie en meer zelfvertrouwen. Geen wonder dat de zomer zo’n geliefde periode is! Doordat wij ons goed voelen, vergeten wij vaak stil te staan bij hoe het nu echt met ons gaat.  

In mijn praktijk zie ik vaak dat mensen zodra de herfst begint in een dip beginnen te komen. Dit heeft verschillende oorzaken.
Enerzijds heeft het te maken met het feit dat de zon minder schijnt en ons lichaam minder tot geen vitamine D meer aan kan maken. Daarnaast kijkt men vaak met een blij gevoel terug op een leuke zomer en daarmee kunnen ook gevoelens van weemoed mee naar boven komen. → “Het was een heerlijke zomer, maar nu is die voorbij….” Wat ook mee speelt is dat mensen in de zomer vaak niet de tijd nemen om stil te staan bij zichzelf. Of deze gevoelens van hoe het nu echt met hem gaat wel ervaren, maar negeren.

Een voorbeeld: Het is lekker weer, je bent net thuis van een dag werken en je bent erg moe. Een vriend(in) belt enthousiast op dat hij/zij zin heeft om een terrasje te pakken en hoopt dat met jou te gaan doen! Ga jij nee zeggen? Of denk je bij jezelf: “tsja.. ik ben wel moe, maar het is wel heel gezellig, dus JA!”

Ik ben zelf een groot voorstander van luisteren naar wat je lichaam aangeeft, maar bij mooi weer sla ik die wijze raad van mijn lichaam ook vaak in de wind…

Wil jij je herfstdip voorkomen? Dan is de zomer De periode om goed naar je lichaam
l
uisteren! Enkele tips

– begin de dag sochtends door er kort even bij stil te staan hoe jij je voelt vandaag en doe dit enkele uren later nog eens. Hoe vaker je dit doet, hoe makkelijker het wordt en hoe minder tijd het je kost. 

– als je sport, ga hier dan mee door in de zomer! Je kunt je sportactiviteit wel aanpassen in de zomer, (bijv als je hardloopt, dit minder lang te doen bij heet weer) maar zorg ervoor dat je wel bezig blijft!

– plan bewust tijd voor jezelf in je agenda waarin je niks hoeft en niks gaat doen!

– neem regelmatig een massage. Een heerlijk ontspannen manier om je lichaamsbewustzijn te vergroten!

Rest mij verder niks meer dan iedereen een mooie zomer te wensen! 🙂

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.